AGBU Пловдив

Armenian General Benevolent Union

НОВИНИ Хасково

Две талантливи арменски деца, отличени с награди през 2024 г.

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

С общоградско шествие в централната пешеходна зона, награждаване на заслужили ученици и работещи в сферата на образованието и културата, и концерт ,бе отпразнуван 24 май в Хасково.
В областта Професионалното образование Община Хасково присъди наградата
Ученик на годината на Арам Дерандонян от гимназия “Цар Иван II”.


Арам е активен младеж в арменската общност в града, танцьор е в младежка танцова група “Йеразанк” – към AGBU Пловдив, отличен и отличаващ се със своя ум млад потомък на един достоен род – Дерандонян!

Малка писателка с голямо бъдеще – така наричат 10-годишната Никол Багдасарян от Арменското училище в Пловдив.

Талантливото момиче, което прави първи стъпки в литературата, е ученичка на ОУ “Виктория и Крикор Тютюнджян”. През изминалата учебна година успешно участва в три национални форума: онлайн конкурсът „Рими с аромат на канела 2023” на Инфомрежа, откъдето получава грамота за участие, а нейна творба е включена в едноименната онлайн стихосбирка, Националния литературен конкурс за рисунка, къс разказ, стихотворение на тема „Детство мое вълшебно 2023” във Велико Търново и е наградена с грамота за участие и през 2024 година се представя успешно в Националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден“ на Националния дворец на децата към Министерството на образованието и науката. В него Никол печели призово място, медал и грамота за разказ в раздел “Литературно творчество”.


Активно участва в инициативи на читалище „Възраждане” и детския отдел на НБ „Иван Вазов” – като читател и автор на приказки, стихове и разкази. Изявява се в танцовия състав и вокалната група на училището, посещава скаутски лагери. Посещава много

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %