Хроника на доброто

На 1 октомври 2021 г., в Пловдив бе представена книга със събрани очерци на Паулина Гегова, Диана Желязкова, Елена Тилова, Петя Генова, Росинка Проданова и Цвета Ненова със заглавие „Хроники на доброто“.

 „Макар да не е художествена литература, мога смело да заявя дебюта си в печатното издание. Става въпрос за книгата „Хроники на доброто“, в която с прекрасните ми колеги от НПО портал събрахме част от красивите, понякога тъжни, понякога покъртителни, но най-вече вдъхновяващи истории на организации от цяла България, за които си заслужава да разкажем. Те са пример за борба и доброта, а не за кражба и разочарование. Беше трудно, беше емоционално, разказахме за пътя на още толкова много страхотни хора, които също може да откриете в НПО портала.

В продължение на близо две години, кореспондентския екип публикува над 100 разказа за граждански организации. Сред тях е и Благотворителния съюз „Парекордзаган“ – Пловдив. Чрез тези разкази, авторите дават примери за работата на неправителствените организации в България, зад които стоят човешки съдби, трудни преживявания, надежди и успехи в образованието, културата, дарителството, доброволческия труд и др.

На събитието нашият Съюз бе представен от Ашот Пивазян, един от активните младежи от танцова група „Йеразанк“.